in the Kitchen & Garden 

  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
Etsi

Testissä Forosil silikonialusta

Päivitetty: 26. heinä 2018

Sain Confetilta testattavaksi Pavonin Forosil silikonialustan. Alusta sisältää satoja pienen pieniä reikiä ja sen ansiosta leivonnaisista saa rapeita. Silikonialusta kestää -40-+230 asteen lämpötiloja, mutta se kannattaa silti pestä käsin.

pavoni forosil silikonialusta

Testasin alustaa ensin macaronseihin, siksi että olen tehnyt niitä paljon ja pystyn helposti vertailemaan alustan vaikutusta. No, sehän tuli sitten heti selväksi että macaronsit kannattaa paistaa mieluummin leivinpaperin päällä. Ohut taikina valui heti reikien läpi pellille. Tajusin tämän kyllä kun taikinaa pursotin, mutta päätin kuitenkin paistaa macaronsit ja katsoa testin loppuun asti.

Macaronsit irtosivat kyllä lopulta hyvin alustasta, kunhan niiden antoi jäähtyä ihan rauhassa alustan päällä. Kuorista tuli rapeampia kuin leivinpaperin päällä, mutta reunasta tuli vastaavasti rumempi reikien takia.


pavoni forosil silikonialusta

Seuraava testikohde oli sitten pizza. Perheen kanssa tehtiin pizzaa siten että jokainen sai täyttää omansa. Osa sitten paistettiin leivinpaperin päällä ja osa silikoninalustan päällä. Silikonialustalla paistetut pizzat vaikuttivat ensin rapeammilta, mutta vertailu oli kuitenkin mahdotonta koska kaikissa oli eri täytteet.

Päätin siis uusia pizzatestin. Tällä kertaa valitsin oman suosikkipizzan "Toscanalaiset pikkupizzat" ja valmistin siitä kaksi identtistä pizzaa jotka paistoin eri alustoilla. Leivinpaperia laitoin vielä varmuudeksi kaksi kerrosta että silikonialustan vaikutus ei yltäisi toiseen pizzaan.


pavoni forosil silikonialusta

Lopputulos oli huikea. Silikonialustan päällä paistettu pizza oli niin rapea että sen pystyi nostamaan kokonaisena pelkällä veitsellä ilmaan. Leivinpaperin päällä paistettu pizza puolestaan taipui reunoilta alaspäin kun sitä nosti ylös.


toscanaiset pikkupizzat

Silikonialustan vaikutus ei siis jäänyt epäselväksi ainakaan pizzan kohdalla. Muiden leivonnaisten osalta testailut jatkuvat vielä. Uskon kuitenkin että kaikki kiinteämmät leivonnaiset kuten leivät, sämpylät, croissantit ym. voi hyvin paistaa silikonialustan päällä jos niihin haluaa extra rapeutta.


Muistathan siirtää pizzat ja muut leivonnaiset pois silikonialustan päältä ennen leikkaamista. Terävät veitset vahingoittavat alustaa.

Puhdistus onnistuu parhaiten käsin pesemällä.


Pavoni Forosil silikonialustan voi ostaa Confetin verkkokaupasta:

https://www.confetti.fi/Silikonialusta-Forosil-385cm-x-285cm


Toscanalaisten pikkupizzojen ohje löytyy täältä:

https://www.katifinell.com/kitchenandgarden/toscanalaiset-pikkupizzat


Seuraathan blogiani myös: Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

 my instagram feed 

  • Instagram Social Icon