in the Kitchen & Garden 

  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
Etsi

Sokeriherne "Spring blush"

Tämä ihana kaksivärinen herne oli nyt kokeilussa ensimmäisen kerran. Olen vähän heikkona kaikenlaisiin uusiin ja erilaisiin lajikkeisiin ja pitihän tätäkin sitten kokeilla. "Spring blush" on sokeriherne ja sen kaikki osat eli palot, herneet kuin versotkin ovat kaikki syötäviä.

Sokeriherne "spring blush"

Tämän herneen kasvua oli mukava seurata. Muutamasta siemenestä kasvoi tuuhea ja korkea pensas, täynnä kauniita vaaleanpunaisia palkoja. Herneen kukat ovat myös kaksivärisiä, violetin ja vaaleanpunaisen yhdistelmiä. Lajikkeen erikoisuutena on se, että se kasvattaa sekaan myös täysin vihreitä palkoja. Jos herneitä haluaa kasvattaa seuraavana vuonna omista siemenistä, ne kannattaa ottaa talteen vaaleanpunaisista paloista.

Tämä herne tarvitsee myös hyvän tuen, sillä se voi kasvaa jopa kaksi metriä korkeaksi. Itse en osannut tähän varautua ja lopulta koko pensas roikkui epämääräisesti tukikeppien ulkopuolella.

Vaikka palot ovat kauniita vihreän ja vaaleanpunaisen yhdistelmiä, niin herneet palkojen sisällä ovat kuitenkin vihreitä ja maultaan ihanan makeita. Kokkailut tämän herneen kanssa jäivät kuitenkin suunnitteluasteelle, sillä palkojen sisältä löytyi lopulta elämää jota en halunnut lautaselle. Täytyy toivoa että tämä oli joku hellekesän oikku, sillä haluan tätä hernettä kasvimaalle myös tulevina kesinä.

Nyt olen ainakin yhtä kokemusta viisaampi ja osaan ensi kerralla kiinnittää enemmän huomiota niin tukemiseen kuin mahdollisiin tuholaisiin.


Seuraathan blogiani myös: Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä

#herne #springblush

0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

 my instagram feed 

  • Instagram Social Icon