in the Kitchen & Garden 

  • Facebook - Grey Circle
  • Pinterest - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle
Etsi

Ikkunalla tapahtuu

Päivitetty: 26. heinä 2018

Messujen jälkeen piti tietysti alkaa heti istutushommin ja samalla tuli katsottua tarkemmin mitä tuossa ikkunalla tapahtuu.

Ensimmäinen siemenestä kasvatettu orvokki puhkeaa kohta kukkaan, chilit ovat aloittamassa kukintaa ja tomaatit venyvät pituutta ihan silmissä.

lemon drop c

Tämä lemon drop on meidän perheen lemppari chili. Se on kypsyessään keltainen, vähän sitruunainen ja antaa sopivasti potkua ruokiin.

Monena vuonna olen sitä kasvattanut, mutta se on kasvanut erittäin kituen, tehden vain muutaman chilin. Siemeniä olen niistä kuitenkin ottanut talteen aina seuraavaa kesää varten.

lemon drop chili

Tänä vuonna nämä kaksi yksilöä lähti hyvin kasvuun, ja niitä olen nyt tarkkaillut ja hoitanut erityisen huolella. Sinnikkään latvomisen ansiosta niistä on tulossa mukavan tuuheita. Nyt huomasin niissä jo ensimmäiset nuput, mutta päätin latvoa vielä kerran, ja antaa kasveille mahdollisuuden kasvaa ja vahvistua ennen satoa.


orvokkien kouliminen

Huomasin myös että osa orvokeista oli jäänyt koulimatta ja niillä alkoi olla jo ahdasta alkuperäisessä kylvöastiassa. Nyt oli siis vihdoin aika siirrellä taimia omiin purkkeihin. Juuret oli jo aika hyvin sotkeutuneet keskenään ja taimia oli hankala erotella toisistaan. Osaan tuli varmasti enemmän kuin yksi, mutta en usko että sillä on lopulta juurikaan merkitystä.

Nämä hennon vaaleansinisen orvokin siemenet otin viime kesänä talteen puutarhakylästämme, ja ensimmäinen on ihan kohta puhkeamassa kukkaan!


tomaatti

Tomaattien kanssa lähti tänä vuonna lapasesta ihan kunnolla. Lajikkeina on pensastomaatti, heirloom Big Rainbow ja Heirloom Mix josta löytyy 5 erilaista variaatiota. Heirloom tomaattien siemenet ostin itselleni tuliaiseksi Jenkkimatkalta viime kesänä. Idahossa on melko samanlaiset olosuhteet kuin täällä eteläsuomessa, joten katsotaan miten käy.

Mieheni ihmetteli että eikö suomesta saa siemeniä, mutta tämä on minun tapani tuoda pala maailmaa kotiin ja puutarhaan.

Lajikkeita ei vielä tässä vaiheessa erota toisistaan, mutta kaikki tarvitsivat kipeästi lisää tilaa. Maitopurkeista sain tähän hätään syvemmät istutusastiat ja kaupasta hain kunnon kepit tukemiseen.


suklaaminttu

Tästä suklaamintusta olen myös erityisen onnellinen. Otin sen syksyllä talteen palstalta ja ajattelin kokeilla saanko pidettyä sen hengissä talven yli. Kaksi kertaa se on ollut kuoleman kielissä, mutta nyt näyttää siltä että voin vihdoin huokaista helpotuksesta!


Lisäksi tuossa ikkunalla on hyvin lähtenyt kasvamaan ainakin timjami, sitruunabasilika, ruusukaali ja samettikukka. Kuvia niistä laitan sitten joskus kun niissä on jotain kuvattavaa.


Seuraathan blogiani myös: Facebookissa, Instagramissa ja Pinterestissä


0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

 my instagram feed 

  • Instagram Social Icon